Print

 

  Velkommen til St. Laurentiuskoret


 

Aktiviteter

I 2019 var vårt store prosjekt juleforestillingen Merry Christmas i Lørenskog hus - Storstua. Det var 6 fulle hus med til sammen 2 150 tilhørere i salen. RB ga forestillingen terningkast 6, se nedenfor

Aktiviteter 2020:

Onsdag 29.januar kl.17.00 sang vi på åpningsfesten av SNØ.

På grunn av korona blir det ingen julekonserter i 2020. Det blir lagt ut noen julesanger på nettet ved juletider.

Opptaksprøve mandag 25.01.2021 (usikkert)

Mandag 25. januar 2021 fra kl.18.00, og til alle har fått prøvd seg, holder vi opptaksprøve for alle, både hankjønn og hunkjønn, for personer mellom ca. 7 og 70 år på Solheim skole i Musikkrommet. Øv gjerne på en liten del av en sang til opptaksprøven. Prøven varer ca. 10 minutter og våre to dirigenter er til stede. Vi har en egen aspirantgruppe (fra ca. 7 år) og en egen barnegruppe (ca. 7 - 15 år). Siden vi er mange voksne kvinnelige korister, er nok nåløyet litt trangere for dem. Vi øver hver torsdag ettermiddag på Solheim skole. Vi øver ikke i skoleferier.

Det tas forbehold om endring av tidspunkt på grunn av koronasituasjonen. Vi vet i dag 11.01.2021 fortsatt ikke om vi får tilgang til lokalene på Solheim skole den 25.01.2021. Det er nå rødt nivå på skolen, slik at det kan se ut som det blir vanskelig å avholde opptaksprøven på planlagt tidspunkt. Så snart vi vet mer, blir det lagt ut informasjon om dette.

Ny dirigent fra januar 2020:

Vi har gleden av å ønske vår nye dirigent Pål Rullestad velkommen fra januar 2020. Pål Rullestad er utdannet innen sang, blant annet fra Norges musikkhøgskole. Han har lang erfaring som dirigent for ulike kor og korps, blant annet Bærumkoret og Vollenkoret. Han er lektor i sang, ensembleledelse og kor ved Musikklinjen på Foss videregående skole. Erfaring fra mange ulike musikalske genre, produsenterfaring og solistopptredener nevnes også. 

Trenger du et musikalsk innslag under et arrangement?

Kontakt vår leder Geir Hungnes, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,eller tlf. 930 11 755.

Følg oss på Instagram og Facebook

Da holder du deg oppdatert på nye arrangementer og blikk fra korhverdagen i St. Laurentiuskoret. 

Koret har gjennom over 50 år fått strålende kritikker, se omtalene her. Et eksempel er kritikken i RB fra vår jubileumskonsert i 2015 for fullsatt sal i Storstua i Lørenskog hus: «Nettopp denne markante stilen, presisjonen, klangen, dynamikken og stemmebruken gjør St. Laurentiuskoret verd en 7-er på terningen.» Et annet eksempel er en sekser på terningen i RB for konsertversjonen av Kristina från Duvumåla. De 9 konsertene gikk for fulle kulturhus i september 2016 med til sammen over 4500 tilhørere. I september 2018 deltok deler av koret i konsertversjonen av Chess med til sammen over 6000 tilhørere, også her var kritikkene strålende. Romerikes Blad kastet terningkast 6 for forestillingen Merry Christmas før julen 2019 og skrev blant annet: "Her er det kvalitet i alle ledd, og premieren er så velspilt, velsunget og ikke minst rørende at jeg tar meg sjøl i å grine både en og fem ganger. …. det skal sies at et kors største styrke er å stå samlet. Det er da de virkelig trøkker til og skyver jord, jul, og himmel ut av balanse."

Vi har de senere år holdt tre julekonserter for omtrent fulle hus i Oslo domkirke og synger alltid to julekonserter i Skårer kirke rett før jul.

 

Se utdrag fra prøvene våre til juleforestillingen Merry Christmas på Lørenskog hus i desember 2017, som gikk for fem fulle hus. 

 

 

Høsten 2015 feiret koret 50 år med en jubileumsforestilling på Lørenskog hus. Se vår SHOWREEL fra forestillingen og fra vår tradisjonelle julekonsert i Skårer kirke.

 


 

Grasrotandelen: Støtt koret ved å registrere koret som mottaker av 7% av det du spiller for hos Norsk tipping. Skriv inn org. nr. 983955258. Du kan også sende SMS: Grasrotandelen 983955258 til 2020.