Dirigentene

 

Yngve Haltbakk er født i 1971. Som fjortenåring begynte han å spille orgel og piano, og fikk sin første musikkundervisning på Lørenskog Musikkskole.

Via musikklinjen på Manglerud videregående skole gikk veien til Norges Musikkhøgskole hvor han studerte med blant annet Trond Kverno, Terje Winge og Stefan Sköld. Han avsluttet sitt studium der i 1994, og begynte som kantor og korleder, først i Skårer kirke.

Gjennom felles venner i  Oslo Filharmoniske kor stiftet Yngve Haltbakk bekjentskap med St. Laurentiuskoret, første gang i 1992. Julekonsertene 1992 var første felles opptreden, den gang med Yngve Haltbakk ved orgelet og Kjell W. Christensen som dirigent.  Fra starten i 1992 har Yngve Haltbakk deltatt i St. Laurentiuskoret som akkompagnatør, repetitør og dirigent i svært mange konserter og forestillinger, og det tette og gode samarbeidet med Kjell W. Christensen har også resultert i en rekke korarrangementer og egne komposisjoner.

Fra januar 2015 ble Yngve Haltbakk dirigent for koret, og tar med det over hovedansvaret for å videreutvikle den unike korklangen og repertoarbredden St. Laurentiuskoret har vært kjent for i snart 50 år.

Fra januar 2020 er Pål Rullestad dirigent. Pål Rullestad er utdannet innen sang, blant annet fra Norges musikkhøgskole. Han har lang erfaring som dirigent for ulike kor og korps, blant annet Bærumkoret og Vollenkoret. Han er lektor i sang, ensembleledelse og kor ved Musikklinjen på Foss videregående skole. Erfaring fra mange ulike musikalske genre, produsenterfaring og solistopptredener nevnes også. 

St. Laurentiuskorets kjære dirigent og bærebjelke gjennom over 50 år, Kjell Walther Christensen, gikk ut av tiden den 10. september 2016, 80 år gammel. Han ble født i Tønsberg i 1936.

Kjell W. Christensen sang som ung i Olavsguttene i 15 år, hvorav de syv siste som fast solist. Han er en få nordmenn som har sunget solo i Carnegie Hall. Etter lærerskolen tok han sangpedagogisk eksamen. Han var musikklærer ved Oslo lærerskole og Levanger lærerskole før han i 1970 ble ansatt ved Romerike folkehøgskole. Der arbeidet han som sangpedagog, kordirigent og inspektør inntil pensjonsalderen.

I 1965 startet han St. Laurentiuskoret i Lørenskog, og han var frem til 2016 aktiv som dirigent i koret. Koret og Kjell W. Christensen er synonymer. Korets gode klang og høye kvalitet, se f eks under fanen "omtaler" på denne hjemmesiden, er hans fortjeneste. Ved 50 årsmarkeringen for koret i 2015 uttalte han blant annet: "Et langt liv med St. Laurentiuskoret har kostet mye tid og krefter, men du verden så mye jeg har fått igjen: Gode venner blant korister og støttespillere, samt kontakter og varige vennskap på de stedene vi har besøkt."

Vi er en hærskare av korister, elever og andre som har hatt gleden av å ha han som sanglærer, mentor og venn. I tillegg har hans arbeid vært til glede for et stort og bredt publikum. Koret har videreformidlet kunstnerisk høy kvalitet basert på hva han lærte oss. Vi er dypt takknemlige for hans formidable innsats både kunstnerisk og på det medmenneskelige plan i over 50 år!

Han har mottatt mange utmerkelser som Kulturprisen i Lørenskog, Kongens fortjenstmedalje og Paul Harris Fellow prisen. Hans innsats på kulturfronten har satt varige spor, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Det er en svært krevende oppgave å bringe arven og ånden etter Kjell W. Christensen videre, men det har vi lovet ham at vi skal gjøre. Det løftet skal vi med felles innsats holde! Et bedre "minnesmerke" kan vi ikke gi ham.